Dato

4. mar. 2024

Forfatter

André Tandberg

Temaer

Design System

AI

News

3

min. lesetid

Viken Teknologiklynge skifter navn

Viken Teknologiklynge skifter navn

Viken Teknologiklynge skifter navn.

Viken Teknologiklynge skifter navnI en tid der samarbeid, innovasjon, og teknologisk fremskritt former fremtiden for våre deltagere, tar Viken Teknologiklynge en tydelig posisjon gjennom lanseringen av sin nye identitet som NECIA - Norwegian Environment for Commercial Industrial Alliances.

Etter en høst med mange samtaler med bedriftsledere, har det vokst frem en strategi med solid forankring hos bedriftene våre. Det er derfor med stor entusiasme vi presenterer vårt nye navn og profil: NECIA - Norwegian Environment for Commercial Industrial Alliances.

I NECIAs oppdrag fra bedriftene ligger det en erkjennelse av at fremtiden for bedriftene våre ikke bare kan bygges på allianser mellom bedrifter og teknologiaktører, men er helt avhengig av tett samarbeid med skoleverket og det offentlige. Lykkes vi med å skape gode arbeidsplasser for våre unge og håpefulle, gjør vi det best ved å samarbeide med skoleverket og studenter tidlig. Får vi til dette, vil bedriftene våre lykkes i å vokse internasjonalt, utvikle banebrytende innovasjoner i verdensklasse i en skala som aldri før.

Historien bak NECIA er inspirert av ENIAC, verdens første datamaskin, og de geniale kvinnene og mennene bak denne revolusjonerende oppfinnelsen. På samme måte ønsker NECIA å være et sted der innovasjon, samarbeid, og teknologisk fremskritt står i sentrum. Vårt mål er å tiltrekke oss de smarteste hodene, lage en arena for langsiktig samarbeid mellom bedriftene og skoleverket. Vi er brobyggeren og springbrettet som skal muliggjøre suksess.

Med introduksjonen av vårt flaggskipprogram, VOXTRY, forsterker vi vår forpliktelse til å støtte bedrifter med globalt potensial og ambisjoner. VOXTRY er designet for å gi industriell forankring, tilgang til nye kunder og finansieringen for å realisere nye industrielle selskaper.

Navneendringen fra Viken Teknologiklynge til NECIA symboliserer en ny begynnelse og et løfte om at vi skal levere på oppdraget vårt i tett samarbeid med bedriftene våre. Vi i NECIA er ydmyke overfor oppgaven, men føler oss samtidig sikre på at vi sammen med dere har forutsetningene til å skape mange gode nye muligheter.

Det er et spennende nytt kapittel for oss alle, og vi i klyngen gleder oss til å jobbe tettere sammen med dere i tiden fremover.

Tore Ausland
Daglig leder