Dato

14. mar. 2024

Forfatter

André Tandberg

Temaer

Samarbeid

Utdanningstilbud

News

2

min. lesetid

Fremtiden for utdanning og industri i regionen

Fremtiden for utdanning og industri i regionen

I hjertet av Østfold skjedde det noe spesielt i går. Representanter fra Høgskolen i Østfold, Fagskolen i Østfold og NMBU kom sammen under ledelse av Necia (tidligere Viken teknologiklynge) for en dag dedikert til fremtiden for utdanning og industri i regionen. Det var en dag der teori møtte praksis, og samtaler om etter- og videreutdanning fløt like naturlig som kaffen ned strupen

Vi diskuterte hvordan vi kan benytte eksisterende utdanningstilbud for å løfte regionens industri til nye høyder. Men det stoppet ikke der. Samtalene våre kretset mye rundt viktigheten av å gjøre etter- og videreutdanning mer tilgjengelig og hvordan motivere for livslang læring i en tid med rask teknologisk endring. Halveringstiden på 3-5 år, gjør at utdanning har blitt ferskvare, så etter- og videreutdanning er mer relevant enn noen gang, og behovet kommer til å øke.

Det mest spennende? Vi endte dagen med en enighet om å samarbeide for å styrke utdanningstilbudene våre. Vi åpner nå opp for at industrien skal kunne bidra mer direkte til å gjøre utdanningen ikke bare gjennomførbar, men også dypt relevant for de utfordringene og mulighetene som ligger foran oss.

I en verden hvor industriell digitalisering former fremtiden, står vi sammen om å skape en bro mellom utdanning og industri. Dette er starten på en reise hvor vi sammen bygger sterkere, mer relevante og fremtidsrettede utdanningstilbud for alle, og sikre en lysere fremtid for utdanning og industri i Østfold.