Kortversjon

GreenOffshoreTech er et klyngefasilitert prosjekt med formål om å støtte innovasjon i små og mellomstore bedrifter (SMB-er), og fremme utvikling av de fremvoksende industriene innen den Blå Økonomien ved å muliggjøre nye tverrsektorielle og grenseoverskridende verdikjeder basert på felles utfordringer og implementering av nøkkelteknologier (KET).

GreenOffshoreTech vil legge til rette for skapelsen av nye produkter, prosesser eller tjenester med ambisjonen om å gjøre offshore produksjon og transport grønn, ren og bærekraftig mot en ressurseffektiv økonomi og EUs Grønne Avtale, samtidig som man står overfor reindustrialisering.

GreenOffshoreTech nærmer seg innspurten: En milepæl for norsk innovasjon

GreenOffshoreTech nærmer seg innspurten: En milepæl for norsk innovasjon

I en bemerkelsesverdig utvikling for norsk og europeisk teknologiinnovasjon, står GreenOffshoreTech-prosjektet, koordinert av NECIA i samarbeid med MNU, nå ved en spennende milepæl. Med Norge som frontrunner, har prosjektet oppnådd en imponerende suksessrate ved å bringe frem 25 prosjekter av 82 mulige, en prestasjon som understreker landets ledende posisjon innen bærekraftig offshore-teknologi.


Siden oppstarten har GreenOffshoreTech-prosjektet, en del av HORIZON 2020 Innosup 1-initiativet, vært en katalysator for innovasjon og forretningsutvikling. Gjennom å tilby omfattende forretningsutviklingstjenester, har vi sammen med partnere støttet 82 selskaper, og investert over 2 millioner euro for å realisere deres prosjekter. Denne investeringen har ikke bare akselerert utviklingen av banebrytende løsninger, men også styrket Europas konkurranseevne i den globale økonomien.


I det prosjektet nå går inn i sin siste fase, er spenningen til å ta og føle på. En ytterligere finansieringsrunde på 1 million euro står klar til å belønne de mest lovende innovasjonene, som vil bli avgjort i den avsluttende prototypfasen. Dette er en unik mulighet for deltakerne til å demonstrere deres bidrag til fremtidens grønne teknologiløsninger.


Men det stopper ikke der. GreenOffshoreTech avsluttes med brask og bram under "Investor Dag og Final Event" i Hamburg, 5. og 6. juni 2024. Dette arrangementet lover ikke bare å være en showcase for de fremste innovasjonene som har kommet ut av prosjektet, men vil også by på spennende konkurranser og attraktive premier for de som utmerker seg.


Deltakere, investorer, og interessenter oppfordres til å holde øynene åpne for kommende annonseringer og sikre sin plass ved dette prestisjefylte arrangementet. Det er en gylden mulighet til å nettverke, dele innsikter, og feire de betydelige fremskrittene som er gjort mot en mer bærekraftig og innovativ offshore-industri.


Med en slik fremdrift og engasjement fra alle involverte, står GreenOffshoreTech-prosjektet som et lysende eksempel på hva som kan oppnås gjennom samarbeid, innovasjon, og en felles visjon for en grønnere fremtid.